Психолозите определят шест типа поведение, които често пречат на хората да

...
Психолозите определят шест типа поведение, които често пречат на хората да
Коментари Харесай

6 типа поведение, които ни пречат да бъдем щастливи

Психолозите определят шест вида държание, които постоянно пречат на хората да бъдат щастливи. Ето кои са те.

Оплаквате се непрестанно.  Постоянното циврене и мрънкане излъчва негативна сила, която постоянно се отразява отрицателно освен на вашето въодушевление, само че и на хората към вас. Въпреки че когато говорите за компликациите в живота, това евентуално ви оказва помощ да се разтоварите и да се отървете от безпокойството, преповтаряйки едно и също е доста евентуално да се „ потопите “ в него, без да забележите. Както и да влезете в менгемето на самосъжалението.

Имате високи упования . Големите упоритости могат да бъдат мотивиращи, само че животът сервира изненади. Винаги са вероятни провали и загуби и човек би трябвало да може да се отнася към тях метафизичен. В противоположен случай несъответствието сред действителността и фантазиите нанася доста мъчителен удар и може да ви попречи да бъдете щастливи.

Сравнявате себе си с другите.  В ерата на обществените медии е съвсем неизбежно да не сравнявате живота си с този на другите. виждата единствено лъскавата страна, която те демонстрират. Не знаете обаче през какво може да е минал другият, с цел да стигне до мястото, където е в този момент. Освен това постоянно идеалният живот на някой различен е по-скоро симулативност, в сравнение с действителност.

Не успявате да живеете тук и в този момент.  Не е належащо да се отказвате от навика да вършиме проекти за бъдещето, само че проектите не постоянно съумяват да се осъществен. Разберете, че актуалният миг постоянно е значим в живота ви. Когато го осъзнаете, вие сте създали огромна крачка към щастието, настояват психолози.

Не говорите за себе с нужното почитание . Много хора са най-суровите лични критици. В дълготраен проект този модел на държание може да аргументи доста стрес и да ви направи нещастни. Вместо самооценка по-често си задавайте въпроса:  „ Какво би споделил най-хубавият ми другар? “.

Не цените това, което имате.  Често, когато правят оценка живота си, хората се концентрират върху това, което към момента не са постигнали или научили. А е доста по-разумно по-често да оценяваме това, което към този момент имаме. И това могат да бъдат доста дребни неща или даже елементарни ежедневни обстановки, като пробуждане в топло легло или храната в хладилника. Колкото по-често благодарите на ориста за тях, толкоз по-силно ще бъде чувството за благоденствие.

Мона Василева / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР